Spannende vergadering

Het was een spannende vergadering, donderdagavond 26 september. De leden van de commissie EZP/water vergaderden over het rapport “Varen in Amsterdam”. Na 20 insprekers, velen uit de rondvaart-branche, plus Diana Wind (uitstootvrij), Annemieke Beekwilder (bewoners Noordermarkt) en Mieke van Kasbergen (Vrienden van de Noordermarkt). De commissieleden hadden veel kritiek op het rapport, stelden vragen aan de wethouder Carolien Gehrels, en formuleerden zelf meerdere alternatieve voorstellen. Dit betekent dat de race nog niet is gelopen: het rapport “Varen in Amsterdam” gaat het in de volgende ronde nog moeilijk krijgen. Die volgende ronde is woensdag, als de volledige Raad in vergadering bijeenkomt. Dan zullen door de politieke partijen apart of gezamenlijk verschillende moties worden ingediend waarin voorwaarden en wijzigingen worden voorgesteld.
De raadsvergadering wordt gehouden op 2 october, in de raadszaal op het Stadhuis, van 13.00 uur tot
19.30 uur. Er zijn 30 agendapunten, waarvan de nota “Varen in Amsterdam” nr. 19 is.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wildgroei op het water. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.