Zienswijze

Het realiseren van de aanlegsteiger op de locatie Prinsengracht ter hoogte van de Noordermarkt brengt het behoud van de huidige (buurt-)functie van de Noordermarkt in gevaar. Op 25 januari schreef mr. Els Unger namens de belangengroep Noordermarkt een reactie op het ontwerp bestemmingsplan water van de gemeente Amsterdam.

Deze zienswijze is geschreven om de gemeente te bewegen meer rekening te houden met de ondernemers en bewoners van de Noordermarkt.
Samenvattend is de zienswijze gericht tegen:

  • de functieaanduiding “specifieke vorn van water -op en afstapvoorziening” op het bestemmingsvlak in de Prinsengracht ter hoogte van de Noordermarkt;
  • het aanmerken van de locatie Noordermarkt als bijzondere plek binnen de bestemming “Waarde-Landschap”  die is toegekend aan het vak Prinsengracht tussen de Prinsensluis en de Brouwersgracht;
  • het wegbestemmen van de twee historische schepen die nu op deze locatie liggen. (De ligplaatsen van deze woonschepen zijn niet opgenomen in het bestemmingsplan en dat zou wel moeten. De Belangengroep Noordennarkt is van oordeel dat hier een “woonschepenligplaats” zou moeten worden aangeduid.)

Hier kunt u de volledige brief of Zienswijze van mr. Els Unger bekijken:
Zienswijze bewoners door mr. Els Unger

Hier kunt u de Zienswijze van mr. Els Unger downloaden, inclusief een aantal bijlagen:

Zienswijze

Bijlage onderzoek 3-6

Bijlage onderzoek 7

Dit bericht is geplaatst in Inhoud met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.