Twaalf bezwaren tegen de voorgenomen steiger aan de Noordermarkt

De bewoners rond de Noordermarkt, en ca. 6000 vrienden van de Noordermarkt verzoeken het Stadsdeel om de steiger aan de Noordermarkt uit het ontwerp bestemmingsplan Water te schrappen. Voor de aanvoer van reizigers zijn in de nabijheid van de Noordermarkt voldoende alternatieven voorhanden. Bij het Anne Frankhuis komen 4 steigers, in de Brouwersgracht bij de Herenmarkt ligt een steiger, en in de Keizersgracht, bij de Rode Hoed, op 150 meter lopen (!) ligt ook nog een vrijwel ongebruikte, mooie, grote houten steiger, waar het gemakkelijk op- en afstappen zal zijn.

Het mooiste alternatief ligt in de Singelgracht, tussen het Marnixbad en het Haarlemmerplein. Daar is genoeg ruimte, zowel op het water als aan de wal. Een of twee op- en afstapplaatsen in die gracht zouden een uitstekende uitvalsbasis zijn voor een bezoek aan de Staatsliedenbuurt, het Westerpark, en de Jordaan. De Noordermarkt is dan werkelijk van alle kanten voor toeristen goed te bereiken, maar zal toch haar eigen karakter kunnen behouden.

Hieronder een samenvatting van de belangrijkste bezwaren:

Bekijk  hier twee uitgebreide bezwaar brieven aan stadsdeel Centrum (Amsterdam).

Dit bericht is geplaatst in Inhoud, Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.