Steiger Noordermarkt moet uit ontwerp-plan Water – Partijstandpunten op een rij

Het Waterplan dateert van 15 jaar geleden. Het werd bedacht in een D66-werkgroep met vier leden, waaronder  Guido Frankfurther en Walther Schoonenberg (voorzitter) . Beiden zijn nog steeds de grootste pleitbezorgers van het plan, Schoonenberg voert zijn lobby inmiddels vanuit de VVAB. Het zal voor D66 niet makkelijk zijn om (delen van) het plan alsnog te laten vallen.

Toch is dat wat er moet gebeuren. De steiger aan de Noordermarkt moet uit het ontwerp-bestemmingsplan Water verdwijnen.

Groen Links zit in de coalitie met D66 en steunt het waterplan. Maar bij Groen Links is inmiddels wel sprake van voortschrijdend inzicht. Voor Groen Links telt het zwaar dat de drukte op de gracht per saldo vervuilend is. (lees: brief aan Groen Links)

De derde coalitiepartij is PvdA. Hoewel coalities gewoonlijk dezelfde kant op proberen te denken,  begint zich binnen de PvdA steun te groeien voor een amendement waarbij de Noordermarkt uit het bestemmingsplan verdwijnt.

Bij de Partijen die geen deel uitmaken van de coalitie, te weten VVD, SP, en Vera Alexandrova, overheerst het idee dat de steiger op de Noordermarkt uit het waterplan zou moeten verdwijnen.

De uitspraken hierboven zijn generaliserend, in elke partij wordt door de deelraadsleden genuanceerder gedacht dan hierboven kan worden weergegeven.

Als u een politieke partij of een deelraadslid wilt laten weten wat uw mening is, kijk dan op de site van Deelraad Centrum Amsterdam voor de namen en adressen.

Dit bericht is geplaatst in Inhoud, Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.