Groen Links zou zijn steun aan de steiger moeten heroverwegen. Een open brief.

Groen Links is samen met D66 voorvechter van het Bestemmingsplan Water in Amsterdam Centrum. Onderdeel van dit Bestemmingsplan is de realisatie in de Prinsengracht van een grote op- en afstapplaats voor rondvaartboten aan de Noordermarkt. De capaciteit van de steiger wordt in het bestemmingsplan geraamd op 7 boten per uur, en 1700 passagiers (toeristen) per dag. Tegen het plan voor deze steiger wordt actie gevoerd door een groep van 100 omwonenden, die zich gesteund weten door een groep van 6000 Vrienden van de Noordermarkt.

De redenen voor Groen Links om haar steun aan de locatie Noordermarkt te heroverwegen zijn nog dwingender dan in 2005: ons groene imago staat op het spel. Volgens rapporten van de GGD en van em. prof. dr L. Reijnders zal de komst van een steiger bij de Noordermarkt grote gezondheidsrisico’s voor de omwonenden met zich mee brengen. Het is moeilijk voor te stellen dat bestuurders en deelraadsleden van Groen Links hier hun ogen voor zouden sluiten.

Lees hieronder de persoonlijke brief van Mieke van Kasbergen aan Groen Links

Dit bericht is geplaatst in Inhoud. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.